Sunday, 2 February 2014

Dugaan .

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhh .
Apa khabar semua ??? moga-moga sihat selalu dan ceria sentiasa . 
Baiklah . . . ini ada satu cerita sikit .
Before tuhh nak minta maaf sebab dah lama tak update blog . Tahu-tahu dah masuk tahun 2014 kan ? Tak apa lah . By the way , HAPPY NEW YEAR UOLLS !!! hehehee .

Okayy , cerita dia macam nie . Tahun nie umur saya akan menjadi 18 . Wowww ! seronok bila dah habis sekolah . Tapi bosan jugak sebab tak tahu nak buat apa . 
Selama duduk rumah aje nie , saya ade lah buat kerja part time as Fasilitator dekat Hulu Langat . 
Nama tempat ? Dr. Campsite .
Saya pernah pergi sana dulu as peserta jer . Alhamdulillah sekarang dah berkhidmat di bawah Wirajaya Excellence Consultancy . 

Baiklah , bila dah start kerja dekat Dr. Campsite nie macam-macam dugaan yang datang . Sampai tak larat nak tanggung semuanya . Tapi tak mengapa . Ini memang cita-cita saya since sekolah rendah lagi . Saya nak jadi Fasilitator yang terbaik . 
Salah satu dugaan yang sukar , saya ''ter''suka dekat leader saya . aduhaiii . Macam mana nak buat nie ? ? ?
Memang payah nak fikir pasal nie . Dah lah selalu gurau-gurau . Pergi and balik kerja sama-sama . Pergi jalan pun sama-sama . Memang apa-apa pun luah dekat leader saya nie jer lahh . 

Memang happy dapat kenal dengan leader saya nie . Tapi , guess what ? 
DIA DAH BERTUNANG !!!!! Frust nyeeee . tak apa . tak apa . Tak elok kebas tunang orang . Dosa tuhhh . NoNoNo . . . 

Hurm , baru hari nie dapat tengok laman sosial tunang dia tuhh . Lawa orangnya . . . Manis sangat . Nampak baik jerr . Patutlah dapat tunang macam leader saya nie . Leader saya nie baik sangat . Huhh ! Doa-doa jer lah dekat Allah semoga saya dapat jodoh yang terbaik . 

Janganlah bagi harapan dekat saya please . . .
:'(


* * * tak semestinya orang yang kita sayang and yang kita yakin jadi milik kita akan jadi milik kita . Tapi sebaliknya , orang yang kita tak yakin and kita tak suka boleh jadi milik kita . Semuanya dengan keizinan dari ALLAH . Hanya Allah yang mampu berikan yang terbaik untuk diri kita . Berdoa , Berusaha dan Bertawakal . . . . .  In shaa Allah semuanya boleh jadi .

1 comment: